SOK Sulęcin
home Aktualności, Klub u Bulka Rock & Beer Fest / SOK Sulęcin / 09-10.02.2018

Rock & Beer Fest / SOK Sulęcin / 09-10.02.2018

Rock and Beer Fest. 2018
Sulęciński Ośrodek Kultury
ul. Moniuszki 1, 69-200 Sulęcin
Data: 09-10.02.2018 Godz. 18:00 (pt.) / 16:00 (sb.)

Bilety:
– jednodniowy, piątek 09.02.2018: 20,00 zł
– jednodniowy, sobota 10.02.2018: 40,00 zł
– karnet dwudniowy (przedsprzedaż): 50,00 zł
– karnet VIP (przedsprzedaż): 99,00 zł
Przedsprzedaż:
– sekretariat SOK; http://ubulkaklub.8merch.com/karnet_rock_and_beer_fest_w_sulecinie-id15514,
rezerwacje SMS: +48 509 996 390

——————
W przedsprzedaży dostępne tylko karnety (zwykły oraz VIP).
Bilety jednodniowe dostępne będą w kasie przed koncertami.
Przy rezerwacji / zakupie karnetu VIP prosimy o podanie rozmiarówki t-shirt (D- damska / M- męska, np. D:XL – damska w rozmiarze XL), w innym przypadku wybór będzie możliwy tylko spośród rozmiarów dostępnych w sklepiku festiwalowym.
Po potwierdzeniu rezerwacji prosimy wysłać e-mail z nazwiskiem i rozmiarami na adres: ubulkaklub@gmail.com
——————
Karnet VIP zawiera: Identyfikator festiwalowy VIP z upoważnieniem wstępu na wszystkie wydarzenia koncertowe i towarzyszące, wstęp na strefę backstage wraz z afterparty, wydzielony sektor miejsc siedzących na trybunach VIP, udział w prelekcji „Piwna Rewolucja” + piwo gratis, zestaw gadżetów + T-Shirt festiwalowy.

Koncerty: Konkurs LDR (regulamin dostępny poniżej i u organizatorów), Podróbka, Urząd Bezpieczeństwa, Emerjod, PÜDELSI, CHŁOPCY Z PLACU BRONI, ATRAKCYJNY KAZIMIERZ.

Program imprezy:
Piątek 09.02.2018
18:00 Konkurs zespołów LDR cz.1: kwalifikacje Wake Up and Live / Woodstock Ukraine
(Klub u Bulka): https://web.facebook.com/events/2069849446635403/
20:00 Koncerty: Podróbka, Urząd Bezpieczeństwa, PÜDELSI
(Sala Widowiskowo-Konferencyjna)
20:30 Otwarcie wystawy: Sztuka Igłą Malowana – wystawa fotografii prac Cezarego Soszyńskiego
ze studia tatuażu VIKING (Zielona Góra)
(Sala Wystawowa)
18:00 – 24:00 Piwna Rewolucja
(Sala Wystawowa)
18:00 – 24:00 Klub u Bulka

Sobota 10.02.2018
16:00 Forum Lubuskie Dobrze Rockuje
(Biblioteka Publiczna)*
17:00 Piwna Rewolucja – prelekcja
(Sala Wystawowa)
18:00 Konferencja prasowa
(Biblioteka Publiczna)*
18:30 Konkurs zespołów LDR cz.2: kwalifikacje Wake Up and Live / Woodstock Ukraine
(Klub u Bulka): https://web.facebook.com/events/2069849446635403/
20:30 Koncerty: Emerjod, CHŁOPCY Z PLACU BRONI, ATRAKCYJNY KAZIMIERZ
(Sala Widowiskowo-Konferencyjna)
16:00 – 01:00 Piwna Rewolucja
(Sala Wystawowa)
23:00 – 02:00 Afterparty VIP
(Klub u Bulka)*
* wstęp tylko z identyfikatorem

Sulęciński Ośrodek Kultury zaprasza na drugą odsłonę owianego legendami z poprzedniej edycji festiwalu ROCK and BEER Fest. w Sulęcinie, imprezy przygotowanej z rozmachem równym tym najsłynniejszym, które odbywają się letnią porą w plenerach. Rock and Beer Fest., to największa impreza w regionie, organizowana w pomieszczeniu zamkniętym i pierwsza tak duża w noworocznym kalendarzu wydarzeń.
Dwa dni, dwie sceny, dwa lokale handlowe, Piwna Rewolucja z ponad setką gatunków piw, sympozja, konferencje, pokazy, prelekcje, wystawy i konkurs muzyczny. Wszystko to w murach Sulęcińskiego Ośrodka Kultury, który na te dwa dni zamienia się w potężny obiekt festiwalowy, gotów pomieścić w sumie bez mała tysięczną rzeszę fanów najlepszego polskiego rock’n’rolla oraz specjalnie wyselekcjonowanych piw „kraftowych” z całego kraju i nie tylko.
Czeka nas prawdziwa uczta dla koneserów dobrego grania i złocistego trunku!
Rock and Beer Fest 2018 – edycja II.
* 18. Alkohol TYLKO DLA pełnoletnich!

Kto zagra na naszej scenie zarówno 9 jak i 10 lutego?

W piątek, 9 lutego, podczas II edycji sulęcińskiego festiwalu Rocka i Piwa wystąpi między innymi zespół Püdelsi ‼️

Püdelsów chyba nikomu przedstawiać nie musimy. Polski zespół rockowy założony w 1985 roku.

=== Obecny skład zespołu ===
* Andrzej „Pudel” Bieniasz – gitara
* Franz Damero Dreadhunter – gitara basowa
* Piotr Foreman – śpiew|wokal
* Bartosz Latus – gitara
* Tomek Dominik – perkusja
* Adam ,, Kryształ ” Drzewiecki – instrumenty klawiszowe
* Bartosz Bętkowski – saksofony, flet

Zespół ma na swoim koncie aż 10 albumów i wiele singli, które cieszą się sporą popularnością.

W 2010 roku PÜDELSI zmieniają wokalistę i nowym frontmanem zostaje Piotr Foreman.
Dyskografia:
1988 – Bela Pupa (voc. Kora)
1996 – Viribus Unitis
1997 – Narodziny Zbigniewa: Pudelsi grają Dupą
1999 – Psychopop
2003 – Wolność słowa
2004 – Jasna Strona – Legendarni Pudelsi 1986-2004
2007 – Zen
2008 – Madame Castro
2013 – Rege kocia muzyka
2017 – Über Alles

Na żywo usłyszymy także zespół  ATRAKCYJNY KAZIMIERZ! 

To polski zespół muzyczny założony w 1992 roku w Toruniu przez znanego z występów w zespole Kobranocka toruńskiego muzyka Jacka Bryndala.
Jacka Bryndala sulęcinianie doskonale znają, wszak kilkukrotnie odwiedził Sulęcin razem z zespołem Kobranocka 🤘

Aktualny skład Atrakcyjnego Kazimierza:
Jacek „Atrakcyjny Kazimierz” Bryndal – śpiew, gitara, keyboard
Andrzej Kraiński – gitary, chórki
Piotr Wysocki – perkusja
Andrzej Gulczyński – kontrabas, instrumenty klawiszowe
Igor Nowicki – instrumenty klawiszowe

Zespół ma na swoim koncie aż sześć krążków, z czego ostatni został wydany w 2013 roku.

Kolejną gwiazdą, która zaprezentuje się na naszej scenie podczas II edycji Rock and Beer Fest będą…
Chłopcy z Placu Broni ‼️

Zespół powstał w Krakowie w 1987 roku założony przez wokalistę, gitarzystę – Bogdana Łyszkiewicza, który jednocześnie był jedynym stałym członkiem grupy.
Debiutancki album grupy – „O! Ela” – ukazał się dopiero w roku 1990. Znalazły się tam piosenki „Kiedy już będę dobrym człowiekiem” i „Kocham wolność”.
W 1993 roku wydano najpopularniejszy album w dorobku zespołu, sprzedany w przeszło stutysięcznym nakładzie – „Kocham Cię”.

Zespół gra przede wszystkim ballady miłosne i piosenki patriotyczne
Dyskografia:
* O! Ela (1990)
* Krzyż (1991)
* Kocham Cię (1993)
* Piosenki dla dzieci od lat 5 do 155 (1994)
* Uśmiechnij się! (1996)
* Gold (1998)
* Polska (2000)
* Gwiazdy spadają z nieba (2000)
* The Best – Kocham wolność (2004)
* Gwiazdy polskiej muzyki lat 80. (2007)

Skład zespołu od 2015 roku:
Dariusz Litwińczuk – śpiew, gitara
Franz Dreadhunter – gitara basowa
Wojciech Namaczyński – perkusja
Piotr Czerwiński – gitara
Adam Drzewiecki – instrumenty klawiszowe
Artur Malik – perkusja

Do zobaczenia na festiwalu! 🍻🤘

 

Konkurs zespołów w ramach LUBUSKIE DOBRZE ROCKUJE – kwalifikacje Wake up And Live Festival oraz Woodstock Ukraine.

Zapraszamy chętne zespoły do wzięcia udziału w konkursie LDR podczas festiwalu Rock and Beer z nagrodami głównymi: kwalifikacje do finału LDR podczas Wake Up and Live Festival, występ podczas festiwalu Woodstock Ukraine, nagroda finansowa (w finale).
Konkurs przeprowadzony zostanie w następujący sposób:

Na podstawie nadesłanych e-mail ze zgłoszeniami (ubulkaklub@gmail.com – brak ograniczeń regionalnych) Organizator przygotuje ankietę do głosowania na portalu FACEBOOK (+ głosowanie „like” pod fotografiami zespołów – głosy sumują się). Społeczność Facebook poprzez udział w ankiecie i głosy pod fotografiami zgłoszonych w galerii organizatora, wytypuje 6 uczestników zmagań konkursowych, wg. zasady (1 miejsce – występ sobota, 2 miejsce – występ piątek, 3 miejsce – występ sobota, 4 miejsce – występ piątek, 5 miejsce – występ sobota, 6 miejsce – występ piątek).
Jury wybierze dwóch laureatów (jeden z piątkowych, jeden z sobotnich zmagań), którzy zakwalifikują się na część finałową podczas festiwalu WAKE UP and LIVE (08.06.2018). Podczas finału w czerwcu wystąpią dwa zespoły z konkursu oraz jeden dodatkowo z osobnego głosowania w późniejszym okresie.

Nagrody: Występ na finale podczas WAKE UP and LIVE (08.06.2018), gdzie zmagać się będziemy o nagrodę finansową oraz o zaproszenie do udziału w festiwalu WOODSTOCK UKRAINE (09-11.08.2018).
Warunki: każdy zakwalifikowany do konkursu Rock and Beer Fest. zespół otrzymuje zryczałtowany zwrot części kosztów transportu (100 zł netto) + posiłki i napoje.
Jury: skład Jury zostanie podany w późniejszym terminie.
Zgłoszenia / harmonogram:
– przyjmowanie zgłoszeń e-mail: ubulkaklub@gmail.com do dnia 19.01.2018 godz. 23:59
(zgłoszenie powinno zawierać: fotografię, opis, rider techniczny, dane do umowy o dzieło, listę ZAiKS, linki do muzyki YouTube – jeśli są dostępne oraz kompletne dane kontaktowe do osoby zgłaszającej!)
– głosowanie Facebook: od 22.01.2018 do 01.02.2018 godz. 23:59
– ogłoszenie wyników kwalifikacji: 02.02.2018 (Facebook, e-mail, tel.)
Z zakwalifikowanymi zespołami skontaktujemy się i ustalimy szczegóły występów konkursowych w dniach 09 i 10 lutego 2018 podczas Rock and Beer Fest.

Zapraszamy!!

Informacje: ubulkaklub@gmail.com / soksulecin@gmail.com / tel. +48 509 996 390 (Jacek) lub +48 608 297 629 (Jurek)